Skip to main content
Συμμετοχή του ΙΤΕΠ στο 4ο Διεθνές Συνέδριο TMM-CH
10 Απριλίου 2025

Συμμετοχή του ΙΤΕΠ στο 4ο Διεθνές Συνέδριο TMM-CH

Η ερευνητική ομάδα του ΙΤΕΠ συμμετείχε στο  4ο Διεθνές Συνέδριο TMM-CH (Transdisciplinary Multispectral Modelling and Cooperation for the Preservation of Cultural Heritage)  που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 9 Απριλίου 2025 στο Ευγενίδειο Ίδρυμα.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΙΤΕΠ, καθηγητής Γιώργος Πετράκος, προσκεκλημένος στο Panel “Green and Blue Deal for Tourism through the Sustainable Revival of Cultural Heritage and Environmental Resources” παρουσίασε την εισήγησή του Green & Blue Filoxenia: Sustainable Hospitality in Greece”

Επίσης, μαζί με τον συνεργάτη του ΙΤΕΠ Δρ. Δημήτριο Γουσόπουλο παρουσίασε την εισήγηση για την Eφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση για την Πολιτιστική Κληρονομιά στην ενότητα με τίτλο: Innovative Transdisciplinary Development and Transfer of Know-How and Multilateral Cooperation Addressing World Challenges for the Rehabilitation of Emblematic Monuments.

Τέλος, μαζί με τους συνεργάτες από το Πολυτεχνείο παρουσιάστηκαν τα κοινά ερευνητικά έργα ΑΕΙ και ΕΣΤΙΑΙΑ για την ήπια και βιώσιμη ανάπτυξη των λιγότερο τουριστικών περιοχών.

Σχετικά Έγγραφα

Green & Blue Filoxenia: Sustainable Hospitality in Greece

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΔΩ:

Green & Blue Filoxenia: Sustainable Hospitality in Greece
Ο Γενικός Διευθυντής του ΙΤΕΠ, καθηγητής Γιώργος Πετράκος, στην εισήγησή του “Green & Blue Filoxenia: Sustainable Hospitality in Greece” ανέδειξε τη σημασία της βιωσιμότητας ως βασικού άξονα της τουριστικής ανάπτυξης. Τόνισε την ανάγκη συλλογικής δράσης και επενδύσεων σε περιβαλλοντικές, κοινωνικές και πολιτιστικές πρακτικές.
Exploring LLMs as Educational Tools in in Cultural Heritage Heritage

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΔΩ:

Exploring LLMs as Educational Tools in in Cultural Heritage Heritage
Ο Γενικός Διευθυντής του ΙΤΕΠ, καθηγητής κ. κ.Γιώργος Πετράκος μαζί με τον συνεργάτη του ΙΤΕΠ Δρ. Δημήτριο Γουσόπουλοστην παρουσίασε την εισήγηση “Exploring LLMs as Educational Tools in Cultural Heritage” . Η εισήγηση  εστίασε στη δυναμική αξιοποίηση των Μεγάλων Γλωσσικών Μοντέλων (LLMs) στην εκπαίδευση για την πολιτιστική κληρονομιά, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης στην ενίσχυση της μάθησης και της συμμετοχικότητας σε πολιτιστικά προγράμματα.
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώριση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.