Ο σκοπός του ΙΤΕΠ

Το ΙΤΕΠ με τους μόνιμους αλλά και τους εξωτερικούς του συνεργάτες συμμετέχει σε ημερίδες και συνέδρια, όπου παρουσιάζονται θέματα ειδικού ή γενικού τουριστικού ενδιαφέροντος. Έχει συμμετάσχει με άλλους φορείς σε υποβολή προτάσεων σε κοινοτικά προγράμματα και τα έχει υλοποιήσει με επιτυχία.

Βρίσκεται σε στενή συνεργασία με άλλους φορείς που παρέχουν πρωτογενή στοιχεία, όπως η Τράπεζα της Ελλάδος και η ΕΛ.ΣΤΑΤ., ώστε να μπορεί να έχει πρόσβαση στα στατιστικά τους στοιχεία που είναι απαραίτητα για τις έρευνες που εκπονεί. Έτσι συμβάλλει ουσιαστικά στη διάχυση της γνώσης και της πληροφορίας προς τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό φορείς.

Κύριες Δραστηριότητες

Έρευνα

Κύρια δραστηριότητα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων είναι η εκπόνηση επιστημονικών μελετών και η διενέργεια ερευνών πεδίου. Οι έρευνες του ΙΤΕΠ κάλυψαν ένα σημαντικό κενό που υπήρχε στην τουριστική βιβλιογραφία και αποτελούν σημείο αναφοράς και πηγή πληροφόρησης για τους ερευνητές του τουρισμού, αλλά και για όλους τουε εμπλεκομένους ιδιωτικών και δημόσιων τουριστικών φορέων.

Εκπόνηση Μελετών για Λογαριασμό Τρίτων

Το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων έχει αναλάβει την εκπόνηση μελετών κατ’ ανάθεση ιδιωτικών και δημόσιων φορέων. Οι μελέτες αυτές είναι ειδικού ενδιαφέροντος των αναδόχων και έχουν επίσης δημοσιευτεί.

Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών

Το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες προς το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και προς κάθε άλλον τουριστικό φορέα.

Συνέδρια

Το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων διοργανώνει διεθνή συνέδρια για τον τουρισμό με σκοπό να φέρει σε επαφή ερευνητές, επαγγελματίες και φοιτητές του τουρισμού για ανταλλαγή απόψεων και την προώθηση της έρευνας στον τομέα του τουρισμού.

Διάχυση πληροφοριών

Το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, χάρη στο βιβλιογραφικό του έργο, αλλά την πλούσια βάση δεδομένων για τον ελληνικό και διεθνή τουρισμό που έχει συγκεντρώσει, παρέχει δωρεάν σε φοιτητές, ερευνητές, αλλά και σε όποιον άλλο ζητήσει, τα στατιστικά δεδομένα που έχει στη διάθεσή του.

ΙΤΕΠ - Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών & Προβλέψεων
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ
ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΤΑΔΙΟΥ 24, 10564 - ΑΘΗΝΑ
ΑΦΜ: 090249766
ΔΟΥ: Δ' ΑΘΗΝΩΝ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
NEWSLETTER
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Winbank Credit Cards
© ΙΤΕΠ COPYRIGHT 2020. All right reserved.
crossmenuchevron-upchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram