Skip to main content
Ετήσια Έρευνα για τον Ξενοδοχειακό Κλάδο 2023: Με δυναμική αλλά και υπαρκτές προκλήσεις ο ξενοδοχειακός κλάδος
19 Φεβρουαρίου 2024

Ετήσια Έρευνα για τον Ξενοδοχειακό Κλάδο 2023: Με δυναμική αλλά και υπαρκτές προκλήσεις ο ξενοδοχειακός κλάδος

Η Ετήσια Έρευνα για τον Ξενοδοχειακό Κλάδο το 2023, την οποία  πραγματοποίησε το ΙΤΕΠ για λογαριασμό του ΞΕΕ,  παρουσιάστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Ο Προέδρος του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός τόνισε πως η Ετήσια Έρευνα έχει γίνει πλέον θεσμός και συνιστά ένα αξιόπιστο εθνικό δείκτη για την ξενοδοχειακή αγορά και την πορεία του τουρισμού στη χώρα μας. 

Σχετικά Έγγραφα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΔΩ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το δελτίου τύπου στάλθηκε στις 19/02/2024 και συνοψίζει τα σημαντικότερα συμπεράσματα της έρευνας, στην οποία αποτυπώνονται όλα τα βασικά μεγέθη που συνθέτουν την οικονομική πραγματικότητα για το ελληνικό ξενοδοχείο σήμερα.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΔΩ:

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Η συνοπτική παρουσίαση της έρευνας περιλαμβάνει τις εξελίξεις των βασικών ξενοδοχειακών μεταβλητών για το σύνολο της Επικράτειας.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην ΠΛΗΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ,
πρέπει να γίνετε συνδρομητές ακολουθώντας την διαδικασία εγγραφής μέλους.

ΠΛΗΡΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Τα μέλη του ΙΤΕΠ έχουν πρόσβαση στην πλήρη παρουσίαση όπου αναλύονται τα συμπεράσματα της έρευνας για τις κύριες ξενοδοχειακές μεταβλητές, όπως η περίοδος λειτουργίας, η πληρότητα, η τιμή, ο τζίρος και οι επενδύσεις των ελληνικών ξενοδοχείων το 2023. Παράλληλα, δίνονται στοιχεία για την απασχόληση και καταγράφονται οι προοπτικές και οι ανησυχίες για τη νέα τουριστική περίοδο, όπως αποτυπώνονται από τις απαντήσεις των ιδίων των ξενοδόχων. Η ανάλυση γίνεται για όλες τις βασικές ταξινομήσεις που ενδιαφέρουν τον ξενοδοχειακό κλάδο, όπως τα αστέρια, το μέγεθος, η περιφέρεια, η λειτουργία του ξενοδοχείου.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στα DATA ANALYTICS και την επιπλέον εξειδικευμένη ανάλυση, πρέπει να γίνετε συνδρομητές ακολουθώντας της διαδικασία εγγραφής μέλους.

DATA ANALYTICS & FOCUS ANALYSIS
Οι Χρυσοί Συνδρομητές του ΙΤΕΠ έχουν πρόσβαση στα δευτερογενή στατιστικά δεδομένα (data analytics) της έρευνας, τα οποία προσφέρονται για περαιτέρω αναλύσεις, ανάλογα με το πεδίο ενδιαφέροντος των συνδρομητών. Επίσης, έχουν πρόσβαση και στην εξειδικευμένη ανάλυση των δεδομένων (Focus Analysis), η οποία εστιάζει στην οπτικοποίηση των χαρακτηριστικών των δεδομένων και των συσχετίσεών τους και προσφέρεται για αξιολογήσεις και συγκριτικές αναλύσεις.