Skip to main content
Σχεδιάζοντας ένα Αειφόρο – “Πράσινο” Ξενοδοχείο
31 Μαρτίου 2021

Σχεδιάζοντας ένα Αειφόρο – “Πράσινο” Ξενοδοχείο

Στην έρευνα αυτή εξετάζεται η ενεργειακή συμπεριφορά των ξενοδοχείων και έχει ως κύριο στόχο να καταγράψει τις προτεραιότητες και τις πραγματικές ανάγκες του κλάδου, προκειμένου να καταρτιστούν τα πακέτα ενίσχυσης της επόμενης μέρας, όπως έχουν οριστεί από τα κονδύλια της ΕΕ για το Εθνικό Ταμείο Ανάκαμψης.

Σχετικά Έγγραφα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΔΩ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο Δελτίο Τύπου δίνεται το περίγραμμα και ο στόχος της έρευνας και αναφέρονται ενδεικτικά κάποια από τα σημαντικότερα συμπεράσματά της.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΔΩ:

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ
Η συνοπτική παρουσίαση της έρευνας αναφέρει τα δεδομένα και συμπεράσματα που προέκυψαν για τη βιωσιμότητα και την αειφορία των ελληνικών ξενοδοχείων συνολικά σε επίπεδο χώρας. Παρουσιάζονται οι βασικές ενότητες που εξετάστηκαν στην έρευνα και αφορούν στην ενεργειακή διαχείριση, στη διαχείριση υδάτινων πόρων, στη διαχείριση αποβλήτων και υγρών αποβλήτων καθώς και στις πιστοποιήσεις που διαθέτουν τα ξενοδοχεία σχετικά με τα θέματα που εξετάστηκαν.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην ΠΛΗΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ,
πρέπει να γίνετε συνδρομητές ακολουθώντας την διαδικασία εγγραφής μέλους.

ΠΛΗΡΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ
Στην πλήρη παρουσίαση της έρευνας αποτυπώνεται αναλυτικά πραγματική εικόνα που επικρατεί στον ξενοδοχειακό κλάδο σε κάθε μία από τις ενότητες που εξετάστηκαν, τόσο συνολικά σε επίπεδο Επικράτειας, όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας. Ειδικότερα παρουσιάζονται οι δράσεις των Ελλήνων ξενοδόχων σχετικά με τη διαχείριση των πηγών ενέργειας, των υδάτινων πόρων, την ανακύκλωση, τις πιστοποιήσεις που διαθέτουν, καθώς και την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών μέσων που έχουν κάνει. Παράλληλα, καταγράφονται οι προθέσεις των ξενοδόχων να προβούν σε επενδύσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση των μονάδων τους, την εξοικονόμηση υδάτινων πόρων και την επέκταση των δράσεων ανακύκλωσης που εφαρμόζουν. Τέλος, παρουσιάζεται και μια χωρική πολυμεταβλητή ανάλυση.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στα DATA ANALYTICS και την επιπλέον εξειδικευμένη ανάλυση, πρέπει να γίνετε συνδρομητές ακολουθώντας της διαδικασία εγγραφής μέλους.

ΠΛΗΡΗΣ ΕΡΕΥΝΑ – DATA ANALYTICS
Στην πλήρη έρευνα παρουσιάζονται αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα, καθώς και τα πλήρη δεδομένα σε επεξεργάσιμη μορφή (excel) ανά λειτουργία ξενοδοχείου (εποχική, συνεχής), ανά κατηγορία ξενοδοχείου (αστέρια) και ανά μέγεθος, τόσο σε επίπεδο χώρας όσο και αναλυτικά σε επίπεδο περιφέρειας.