Αρχεία: Reviews

Μηνιαία Έρευνα Πάνελ – Μάρτιος 2023

Μηνιαία έρευνα για την παρακολούθηση δύο βασικών ξενοδοχειακών μεταβλητών για τις επιδόσεις των ξενοδοχείων (τιμή και πληρότητα), καθώς και επίκαιρων μεγεθών της τρέχουσας οικονομικής και τουριστικής συγκυρίας.

Ετήσια Έρευνα για τον Ξενοδοχειακό Κλάδο 2022

Τη δυναμική επαναφορά του ελληνικού ξενοδοχείου, μετά την περιπέτεια της διετίας 20-21 εξαιτίας της πανδημίας, επιβεβαιώνει η ετήσια έρευνα για τον ξενοδοχειακό κλάδο το 2022, την οποία  πραγματοποίησε το ΙΤΕΠ για λογαριασμό του Ξ.Ε.Ε.

Στην έρευνα που παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου και  αποτυπώνονται όλα τα βασικά μεγέθη που συνθέτουν την οικονομική πραγματικότητα για το ελληνικό ξενοδοχείο, αναδεικνύεται η γρήγορη ανάκαμψη και η ικανότητα προσαρμογής του κλάδου στις προκλήσεις της συγκυρίας, αποτελώντας τον βασικό πυλώνα της επιτυχίας του ελληνικού τουρισμού στη σεζόν του 2022.  

Η Απασχόληση στα Ελληνικά Ξενοδοχεία το 2022

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το ΙΤΕΠ εκπονεί έρευνα για την απασχόληση στα ελληνικά ξενοδοχεία και τις ελλείψεις που παρατηρούνται ανά ειδικότητα.

Η συνολική αποτύπωση της απασχόλησης καθώς και των ελλείψεων στα ξενοδοχεία καταγράφεται στην έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, με τίτλο: «Η απασχόληση στα Ελληνικά Ξενοδοχεία 2022». H έρευνα διενεργήθηκε κατά το διάστημα 15 Οκτωβρίου- 15 Νοεμβρίου 2022 και είχε ως δείγμα 1.103 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Μηνιαία Έρευνα Πάνελ

Μηνιαία έρευνα για την παρακολούθηση των δύο βασικών τουριστικών μεταβλητών, της τιμής και της πληρότητας, καθώς και επίκαιρων μεγεθών της τρέχουσας οικονομικής και τουριστικής συγκυρίας.

Μελέτη για τη Φέρουσα Ικανότητα Τουριστικής Ανάπτυξης (ΦΙΤΑ) Αθήνας

Στη μελέτη διερευνάται το κατά πόσο η τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας έχει υπερβεί τα βέλτιστα όρια και εάν χρειάζεται να ληφθούν μέτρα πολιτικής σχετιζόμενων με το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Ελληνικός Ξενοδοχειακός Κλάδος και ο Ρόλος των Online Travel Agents (OTAs)

Έρευνα πεδίου για τη διερεύνηση του ρόλου των των OTAs και της κατάχρησης της δεσπόζουσας θέσης τους στη διαδικτυακή αγορά κρατήσεων.

Ι.Τ.Ε.Π.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ
ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΤΑΔΙΟΥ 24, 10564 - ΑΘΗΝΑ
ΑΦΜ: 090249766
ΔΟΥ: Δ' ΑΘΗΝΩΝ

NEWSLETTER

ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Winbank Credit Cards
Paypal

© ΙΤΕΠ COPYRIGHT 2022. All rights reserved.
dual.design